Starship Dear READERS ♥ Welcome to my blog ♥.~
 silent readers
Dugaan tu sentiasa ada
20170724 • 09:29 • 0 comments

Assalammualaikum berjumpa lagi kita disni.


Alhamdulillah Allah masing memilih kita untuk hidup kat atas dunia ni..
Haa, harini aku nak post pasal life kat uni..

Aku belajar kat uni sabah selama 3tahun setgh sebab stgh taun tu praktikal kat bangi.

First and 2nd year aku duk dlm kolej and bila start taun 3 aku menyewa luar (bukan sbb tak dapt kolej tapi mmg nak duk luar).

Time 1st year , awal2 masuk lawak juga lah sbb aku suka masuk2 kelab banyak2 tah ape2. Yang tak tahan aku masuk kelab lentari tari (kira macam kelab menari lah) aku ni kan suka menari =.='

Tapi Allah tu hebat Dia sedarkan aku tu tak cont masuk kelab tu even aku da bayar tshirt dia. Bpe minggu je latihan aku trus tak g sbb apa ? sbb ada orang lembut like pondan tu. dorg dah mcm perempuan pakaian dia rambut dia etc. Trlebih gedik.. Aku paling tak suka orang mcmtu (minta maaf ckp)..

So aku cont. lah kelab lain (Kelab pencegah rasuah UMS). Lama jugalah aku bertahan dgn kelab ni.. agak dalam setaun lebih. Kelab ni busy sgt. stiap month mst ada program and is tiring me. Aku g banyak negeri dan prog disebabkan kelab ni. Selain daripada tu aku join program2 fakulti juga. Mostly aku suka join prog kemasyarakatan.

Aku suka join kelab sbb aku ni jenis lemah bab bersukan.. yelah dah tulang rapuh kau nak beraksi kan nanti bahaya... Banyak lah pengalaman pergi prog2 cmni.. even prog yang ustaz don dtg pun kami yang handle..

Waktu 1st year and 2nd year duduk dgn pelajar yg lain kos so kekdg tu kena paham lah sbb tak biasa ngan dorg cumanya time 1st year aku dapat coursemate yg suka mencuri T.T So susah sikitlah last2 nak abis sem baru kami dapat tau dia suka mencuri..

Hati2lah dgn roomate ni..

So start dari bulan Nov aku start ditajmik oleh kakak-kakak senior. Ramai kot yang mentajmik aku dari banyak jemaah kat UMS ni. Mungkin sbb muka aku ni nampak baik hahaha (perasan)

Bila dah pilih satu jemaah ni,mcm2lah yang aku dapat. Lupa plak, time 1st year n 2nd year aku duk kolej yg ada surau (surau ni lively sbb mmg akan azan dan solat jemaah). So aku takkan tgglkan langsung jemaah selagi aku kat dalam asrama. Cuma subuh la susah sikit nak jemaah. Tapi ada lah gak g. So sbb salu sgt g dorg ajak aku jadi ajk surau :D

Jadi ajk surau ni best cuma mmg akan bz skit lah sbb aku join kelab pencegah rasuah lpastu fakulti lpastu sibuk study and also usrah..So mmg hidup aku time tu pusing mende2 tulah. Tapi disebabkan aku nak focus usrah, aku tgglkan kesemua kelab tu. Hebat tak? hahahah

Cuma terkilan skit lah kan roomate aku kebanyakannya tak solat.. Mereka mmg baik tapi tulah bab yang wajib tu tak dapat nak dilaksanakan. Hanya dapat tunjukkan qudwah yang baik.. Seriously, aku selalu nangis malam2 sbb dorg..mgkin dorg tatau tapi aku mmg sayangkan kwn2 aku..Since 1st year la aku start tuk tahajud stiap hari. Serius weh dulu tak penah buat tahajud2 ni... Tapi betul.. Tahajud ni menghidupkan hati.. Bila tinggalkan tahajud rasa macam bersalah sesgt..Dhuha pun sama juga. Memang akan diuji tapi cubalah istiqamah untuk berbuat ibadah sunat..



So bila da naek sem 6 aku duk luar. Duk luar pun ada cabarannya. Macam2 berlaku. Biasalh rumah yang kita sewa tu kekdg buat hal..So kenalah uji part duit masa dan sebagainya.. Roomate aku semua adalah dari orang2 usrah. So itu paling bestla sebab every solat fardhu kami akan jemaah...


Tbh aku rindu solat jemaah sbb kat rumah aku jrg buat da since practical kat bangi.


Kenangan yang sedih tapi manis bila aku kena uji time bfore bulan puasa tahun 2. Satu harini aku nak sharing adik tajmik aku ,tapi aku kena g dewan kuliah untuk ambil barang.. So aku whatsapp adik tu dapat ke tak surau kan.. dia tak balas lagi.. so aku ingat dia nak g lah kan.. Ntah macam na mmg nak kena uji aku jatuh tangga.. :(  weh aku gila jugaklah aku jalan juga nak pi surau (jauh gak perjalanan) tapi time odw nak g tu rasa sakit gile dan mmg Allah nak uji keimanan aku kot.. Time tulah banyak gile anjing kerumun aku like 11 ekor.. dahla jalan mcm orang cacat sbb kaki dah wana biru time tu. tapi aku betul2 ingat kat Allah je time tu tuk tolong aku.Alhamdulillah anjing2 tuk tak kejar aku just barking jee lah...then bila sesampai je aku kat surau, rupanya adik tu tak dpat dtg.. LELAJU aku nangis weh tak tahannnnnn.. Just Allah je tau peritnya mcm ne, So aku call lah usrahmates tuk bawak g hospital. so 4 minggu aku takleh jln. Bayangkanlah aku kena balik nek flight kaki cmtu .aduhai...



Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k


Sambungan
20170722 • 17:39 • 0 comments

Assalammualaikum..

Aku nak smbung pulak pasal experience aku lepas matrikulasi, lepas matrikulasi aku kerja parttime kat MSIG insurance company kat kl. So aku hari2 lah nek lrt g sana. Best keja sna sebb dorg anggap aku cm bebudak tapi my boss suka aku kerja sbb aku suka bekerja. hahaha

Lepas tu dapat result UPU aku dapat UMS. Ni thread tell u how i manage to get ums memang lawak; https://twitter.com/ohsoitslily/status/872248470412738560

Sebenarnya aku n family kena uji gaklah sebab ayah aku masuk hospital sebulan dan time tu bulan puasa.  Ayah aku ada sakit Schizophrenia (boleh google sendiri apa dia).Memang rasa macam taknak sambung blajar time tu, yelah kalau g Sabah kena banyak benda buat.. flight etc.

Tapi alhamdulillah aku dapat jga fly kesana.

Serius niat aku nak g Sabah sbb nak blaja bantu family etc, sebelum aku g uni aku sempat beli tudung labuh (sebab aku tak pernah pakai tudung labuh) ala ala koshibo tu..

Tapi sesampai je kat sana aku tak pakaii pun tudung tu,, lama lama kelamaan
ntah camna aku terikat dengan tarbiah (aku ikut usrah)

Time ni lah the best moment. And for the whole 3 years and half aku ditarbiah. Byk benda aku dapat dan banyak mengubah persepsi aku terhadap kehidupan.. So sebenarnya kat sini sesiapa yang dapat smbg belajar cuba-cubalah join menda baik ni. Tak rugi pun.


Dekat ums aku mmg banyak kena uji gaklah sbb time blaja time tu jgk aku blaja nak dekatkan dri ngan Allah/agama. So mmg slalu tdur lewat >.<


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k

cinta itu buta. yeke?
• 08:12 • 0 comments

Assalammualaikum

Haaaa tgk tajuk post ni macam menarik kan? Yup betul cinta itu buta sebab itu lah nak citer kat sini.


Dulu aku  selalu tertanya-tanyalah nape ramai sgt orang couple lpastu break tu lpastu couple lpastu ulang balikla benda sama,

Jap.. actually apa functionnya couple and then break up?

Sebab tu aku terdetik nak try.. Waktu tu umur 17. Agak kelakar sebab aku terima someone yang nak berkenalan ngan aku dan dia senior skolah akulah. To be very honest i nvr love him sbb I just want to try macammana bercouple or berkenalan ni.. Tapi serious aku tak gembira pun spnjg berkenalan dgn dia..sebab aku rasa niat dia dan aku salah kot time nak kenal aku. Kekadang manusia ni rasa bosan sebab tu dia couple. Ntah berapa bulan je lepas tu kami tak bercontact dah sebab he said something bad about my dad. So itulah da 1st time dan terakhirlah aku couple ngan orang..

Lepastu memang aku takde lah pikir semua ni sbb aku pikir nak cari cinta sejati je (ceh, konon).. Tapi ex aku ni selalu kacau aku (dalam fb) smpi time aku kat uni. Dia ni dah kenapa? hahahaha.. So aku wat dek je bila dia hanta mesej kat aku..



Okay thats not what i want to highlight.. Actually...
The problem is aku ni crush kat someone. tapi aku just pendamkan biasalah kita ni kekadang tersalah jatuh cinta kat orang iaitu kawan sendiri.. Memang sedihlah kan sbb bertaun-taun crush , tapi crush tu tak tahu sbb aku tak try pun nak bgtau dan aku memang pun tak nak dia tahu sampai bila pun sebab aku tahu ianya takkan berhasil..


So i continue my life ofc study life from matriculation college until la university. Zaman kolej dan uni aku mmg tak amik tahu apa-apa pasal crush ke apa ke. So mmg focus on study and ofc my tarbiah life.


You know when u in tarbiah life u wont think about other things especially ur own feeling but then.. bila aku da start nak abiskan study mulalah Allah uji part hati...crush tu muncul tetiba .



Wahai hati bersabarlah ya. kekadang wonder why hati ini macam ni. Yes fitrah menyukai seseorang. Yes cinta itu buta sebab apa? kekadang kita akan fikirkan sgt manusia yang bukan milik kita selalu sangat. tapi dont worry lah just diam je dan truskn hidup ya! Keep lah remember wht is the purpose of life in this world ~


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k

Cinta Allah itu paling agung
20170721 • 19:17 • 0 comments

Assalammualaikum...

Harap  korang yang tengah baca sentiasa dirahmati Allah.. i didnt know who is reading rn,tapi akudoakan agar pembaca snts diberikan petunjuk oleh Allah swt.


Sebelum ni ada post nak bgtau experience life kan? So I ll starts telling u guys my life from highschool firstlah.


Highschool mmg zaman yang paling aku tak suka sbrnya sbb zaman ni remaja so ianya zaman suka memberontak haha,..

Masa sekolah menengah macam-macam berlaku, depression, nak bunuh diri etc. Tapi alhamdulillah Allah masih menghidupkan aku sampai lah skrg ni (kalau tak cmne lah aku bole update.ahaha)

Time skolah menengah lah aku tau yang aku ni ada penyakit misteri (ceh, misterilah sgt). Waktu umur 12 tahun dulu aku pekak sekejap so adalah tube masuk kat telinga aku ni. Then aku hidap anaemia (kurang darah merah), so dlu aku salu nak pitam and nearly get killed. berat aku ringan sangat around 30kg cmtu. tapi aku semangat kan diri buat kerja kayu (kemahiran hidup) tapi tak dpt sbb nak pitam. siapa suruh paksa diri kan? haha


Btw i know my illness since im 14. rasa macam nak terbalik je dunia sbb aku dapat tau aku ada penyakit tulang rapuh. serious sad moment. tapi alhamdulillah Allah berikan aku keluarga yang supportive...

aku dulu selalu lah ulang alik g hospital..aku sangat beruntung sbb dapat mak macam mak aku.. she is really strong having husband yang sakit and anak yang banyak songeh hahahah..

so time aku dapat tahu sakit aku tu makin truk aku kena uji sakitnya tuh.masuk wad banyak kali. ada time tu Dr nak keluarkan balik tiub dari telinga so nak check sama ada pekak balik or tak.. Yang tak tahan dia kluarkan time aku sedar.. berdarah lah telinga aku time tu. sakit nya tak dapat nak tahan. tangisan tanpa suaralah berlaku time tu...

Aku dlu suka kpop, mende2 comel so mende2 tu jelah jadi mainan hiburan aku. tak pernah terlintas nak ber boyfriend semua ni. hahahaha, so kira Allah jaga hati aku part tu lah.

Time fom 2, aku dlu tak habiskan exam akhir so turun kelas no 3, (kawan2 kelas semua time tu mmg tak suka blajar) sakit jiwa jugalah terpaksa duk setaun ngan bdak2 cmtu T.T


Tapi benda tu tak jadi masalah, kalau Allah nak bagi apa yang dia nak bagi dia bagi je. So aku dapat la 7A1B. so happy lah then masuk kelas 4Beta.

Hahaha taun ni paling lawak sebab kaki aku teretak (tulang rapuh so mudah retak) dan kena simenlah sebulan...Memang tension lah kan asyik sakit2 tulang ni tapi aku malas nak layan buat pi je kalau sakit.

Sakit tulang bukan macam sakit kepala. Sakit dia memilukan dan kekadang kau takleh gerak pun.. SO ITS REALLY HURT


disebabkan sakit tulang aku selalu makan ubat tahan sakit. tapi ubat tahan sakit biasalah ada side effect so sebelum nak SPM tu aku masuk hospital T.T sbb muntah cirit birit truk. Esok nya aku g sekolah gak sbb nak buat exam kan?? paper BM punyalah aku target A+ tapi apakan daya aku buat essay kepala aku duk baring kat atas meja tau..seksa gakla,.tapi alhamdulillah dapat B+. bahasa inggeris plak A hahah. tapi takpe akhirnya aku masuk gak matrikulasi kat negeri sembilan..alhamdulillah ala kulli hal...

sebelum aku masuk matrik aku kerja parttime kat the store as promoter. kat sinilah jumpa diana,dia orang sabah..memula aku pikir dia indonesian... dia kept share/bagi ayat alquran..start dari situ aku mula nak berubah...

dan bila masuk  matrik aku rasa independent sangat kot. blaja gila2 tak ingat dunia hahaha
classmates aku slalu la rujuk aku..rasa mcm best plak ahhaha..and sbnrnya aku suka sains komputer. i ll be the fastest girl yang buat programmer C++ sbb aku jenis cpt tangkap pasal komputer2 ni...


dan time matrikulasi aku start dgr ikimfm.. so petang2 mmg aku akan dgr ikimfm.. best kot sbb time stress tulah yg jadi penghibur aku.time kat matrik  baru aku start baca matsurat itupun doa yang aku pilih..


alhamdulillah time matrik masalah kesihatan xdelah pula..


-cont next post inshaAllah.


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k


• 18:55 • 0 comments

Assalammualaikum..

Dah lama betul aku tak update blog ni.  tapi ntah tibatiba aku nak update lak blog aku ni.  rasa macam nak luah apa yang terbuku dalam hati ni.

Everyone is sinner kan?  Tapi siapa yang nak berubah mst kalau boleh taknak balik to the bad old self kan?


Tapi aku sangat bersyukur sbb Allah masih memilih aku untuk ingat pada Dia 22:78.

Banyak nak aku citer pengalaman hidup aku.  Tapi stay tunee k inshaAllah i ll update more.


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k

Jom saling nasihat - menasihati !
20141115 • 16:03 • 0 comments

Assalammualaikum wbt..


Dalam Islam, jika kita melihat seseorang melakukan maksiat, wajib untuk kita menegurnya walaupun kita masih melakukan dosa kerana setiap Muslim itu adalah pendakwah. Kita juga bukannya maksum seperti Rasulullah SAW. Setiap manusia pernah melakukan kesilapan. Kenapa mahu diungkit sejarah hitam seseorang yang sudah insaf? Dia memberi nasihat mungkin kerana tidak mahu kesilapan tersebut diulangi insan lain. Dan tidak perlu tunggu jadi ustaz atau ustazah baru hendak memberi nasihat ..

Hadis:

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka sedikitlah orang yang memberi peringatan” . (Imam Hasan Al-Basri) 

Tetapi bila da nasihat tu, jgn pula kita yang terbalik ..tak buat perkara makruf tpi buat mungkar pula.. Jgn bgitu ya ~

Firman dri Allah SWT:

"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapakah kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan? Amat besar kebencian di sisi Allah bahawa kamu mengatakan apa-apa yang tidak kamu kerjakan" (Surah As-Saff 61 : 2-3)

 P/S Pesanan ini pon utk peringatan diri ini juga.. im not perfect..





Jangan Berputus Asa
20141114 • 05:40 • 0 comments

Assalammualaikum dan selamat pagi ya ukhti...

Ha.. bila cakap nak berubah jangan takut jgn gusar..
Bilamana hati ini rasa nak berubah , berubahla.. InsyaAllah Allah SWT akan terima taubat mu dan mengampunkan dosa-dosa mu.. kerana Allah itu Maha Pengampun..



Takpe..start dari awal. pki tudung biar tutup dada tu..sebab dada tu aurat. bukan rambut je tau?

ni hah Firman Allah SWT tentang aurat :




 Lepas tu lengan..pastikan pakaian tu tutup lengan tidak ketat dan tidak jarang..

And.. Selalu org lupa ni.. sarung kaki.. kaki tu pun aurat.. jadi pakailah stokin asalkan tidak jarang :)

Semoga amalkan dan istiqamah!



Sabar Wahai Hati
20141113 • 12:21 • 0 comments

Assalammualaikum wbt..
Apakhabar pembaca hari ini? I hope you guys are fine Alhamdulillah..

Today im writing my post at library.. Actually i have many things to do but idk which one to start first. But i prefer to write here..

Bila bce title 'Sabar Wahai Hati' mesti org tertanya tanya kan?
Sebenarnya title ini special tuk org - org yg tertentu iaitu org yg ditarbiah dan mentarbiah..
Ya, mmg ujian byk yg kita hadapi sekarang ini termasuklah ujian dunia yang tak seberapa yang kita asyik duduk memikirkannya..




Hati ini sebenarnya memerlukan ketenangan..Ketenangan itu boleh diperoleh dengan apa?
semestinya dengan mendekatkan diri kita kepada Allah SWT..


Sabarlah wahai hati-hati yang mengalami semua ini, insyaAllah.. jadikan semua pancaroba,dugaan sebagai penghapus dosa..

Niat untuk siapa kita lakukan ini? Siapa lagi kalau bukan kerana pencipta kita? Allah SWT..

Semoga Allah Redha..

Labels: , ,


Cuba yang terbaik..
20141112 • 13:35 • 0 comments

Assalammualaikum.. today saya ad kelas molecular nutrition..

Hmm agak oklah blajar pasal Folate kan??

Btw saya bukan nak ckp pasal Molecular ni..

Pada hari ini saya try nak buang semua post saya yg sebelum ini sbyk 200 post! ada yg perlu di edit bha kan..

Post sebelum ni byk yang mengandungi perkara yang tak sesuai utk dipaparkan.jadi..JOM DELETE & UBAH ! Cuba yang terbaik!



Assalammualaikum
20141023 • 12:56 • 0 comments

Assalammualaikum to readers..
Its been long time i didn't post something here..
I think its been 1 years and half?
Life can be change..sometimes.

Perkara yang berlaku ini tidak dijangka berlaku.
Alhamdulillah dengan berkat kurnia-Nya I still live until now. Able to breath and lives.
Now I'm studying at UMS - University Of Malaysia Sabah . I'm taking Food Science & Nutrition.

What makes me really grateful and bersyukur sangat-sangat apabila datang sambung belajar disini bila bertemu dgn sang murabbi, usrahmate dan sebagainya..
Di Tarbiyyah, bersama bulatan gembira adalah sgt manis..
MasyaAllah..


Betapa hati ini.. Ya Allah tak terkata.. Hanya Allah SWT je yang tahu...
Ya,semua orang buat salah dan silap.. Jahil dan sebagainya..
Tetapi kalau Allah dah nak bgi hidayah,Dia yang tetapkan...
Walau banyak kali pun Murabbi tu cuba nak tarik Mad'u/ Mutarabbi ,kalau Allah tak bgi mmg taknya..
Firman Allah SWT:

“Sesungguhnya kamu tidak akan dapat memberi petunjuk kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allahlah memberi petunjuk kepada orang yang dikehendaki-Nya, dan Allah lebih mengetahui orang2 yang mahu menerima petunjuk.” (QS Al Qashash: 56).
InsyaAllah bila ada masa saya nak kongsikan sedikit pengalaman di tarbiah..



Terima kasih kerana sudi membaca..



reached more than 30000!
20120519 • 20:00 • 0 comments


thank you to the visitor that i reached more than 30000view
that is i want to achieve XD
gomawo yerumun!! arigatou ne minna san! 

Labels:


im out~
20120512 • 20:38 • 0 comments

today 12/05/2012 
i went hang out with my friend/eonni  to cinema to watch Avenger at Berjaya Times Square XD


my comment is  : i like this movie ~ especially iron man and hulk XD LOL

then my eonni treat me to eat Big Apple's donut at Low Yat !
aww,thanks eonni love you so much !
it was delicious! oishii ne ~


thank you again eonni! khamsahamida ^^

Labels: , , ,


text from me ~
20120506 • 21:27 • 0 comments

okay , today it was a great day to me because i met my best friend eka :)
her youngest auntie get married .

i'm so sorry that i can't be with you for long time during your party . gomen ne >.<

then , after i went home,  like the others day
i opened my twitter acc but i felt so bored then take a picture: 

with my headphone




p/s: actually i dont know what to update OTL 

Labels: ,


when girls got haircuts
20120401 • 09:11 • 0 comments


p/s : its always happen to me.
girls,dont you felt the same too ? :)

Labels: ,


finally~
20120331 • 03:55 • 0 comments

finally i'd change  my blog skin!!
i hope you re satisfied with it !
comment me if this blog were not good.

komapsumnida
im really really tired >.<
its already 2:53am but im still not sleep yet
after post this i ll sleep
so byebye ! Annyeong~

Labels: , ,


watching yoochun's new drama
20120324 • 21:01 • 0 comments

bcause im too bored 
(recently i at my sister's house)
i watch Rooftop Prince.
its cast :
Yoochun and Han Ji Min


i watch 1 and 2 episodes only.
this is bcause this is new aired drama..
i recommended you to watch it!
its funny :)

this is the link :

Labels: , ,


acapella collection of DBSK
20120311 • 00:47 • 0 comments

actually i forgot to post this video
i want to post this vid long time ago , about 2 years ago..
i hope you enjoy it
that is why i like them, they re the best korean group ever :P


Labels: ,


i really want to write a novel
• 00:28 • 0 comments


do you ever think to make a novel about yourself?
actually since i was child i really want to write a novel about me , my family 
and life as me..
but the thing is, i'm really busy and don't have any laptop that belongs to me..
if i got i-pad, 
everyday and every night i ll write it.
haha
i hope i can do it in the future :)
so i can share with you LIFE AS ME



new year celebrate with sad movie :'(
20120101 • 01:00 • 0 comments

this night i watch a movie which its cast is Ueto Aya and Koide Keisuke.
this movie is actually from a true story based on a novel .
its title is : Ai Wa Mieru


Synopsis:
Tatematsu Juri(Ueto Aya), blind since birth, is strongly determined to live life on her own terms in the world of music that she loves. Things begin to change for her when she meets Kaneda Kouta(Koide Keisuke), a musician who, it turns out, is also blind. As their relationship develops, Juri's passion for both Kouta and music will ultimately change her life.


p/s: this movie is quite nice, i recommended you to watch it :)

Labels: , , ,


morning all !
20111225 • 09:59 • 0 comments



good morning to all the viewer and the readers :)
its morning at my country ( 9.00 am )
i ate breakfast already .
i didnt cook for breakfast today . i only ate biscuits and oat :)
this noon , i will go to work >.<
aigoooooo , i feel so so LAZY !
i need off day , but i cant !

p/s: i work to get money for getting car license :P

Labels:


20111210 • 10:50 • 0 comments





Labels: , , ,


i love my brother
• 02:45 • 0 comments

 i love my brother 
this is because he keep supporting me and take care of me.
if i have any problem , i ll ask for his advice 
he always said that ,
NEVER GIVE UP and LOOK FORWARDS
and also APPRECIATE what we got , ALL HAPPEN are ALLAH's wills
im glad that i have such brother :)
and to the viewer , be glad that u have brother
and APPRECIATE it


this is my brother :)

you afraid of me ? =.=
• 02:37 • 0 comments

the reason you shouldnt afraid to me :

  • im small
  • im weak person
  • im not the type who always angry
  • i dont like to be an enemy to anybody
  • you re the one who i scare of. 

wish you were here, beside me
20111206 • 21:56 • 0 comments

i always pray that you will beside me and take care of me
but it is IMPOSSIBLE.

Labels: ,


• 21:53 • 0 comments


Labels:


20111204 • 23:37 • 0 comments

smile in face , but in heart full of sadness , suffering and regretful

i need someone
• 23:31 • 0 comments

yeah , when i post this " i need someone "
u must think that i need someone who is special rite ?
yeah of course ,
but i want someone that love and care of me
im not talking about boyfriend..
actually i want friends who can take care of me , love me and make me happy.
who also can hug me , and make me forget all the sadness and bring happiness.
i hope i can get someone who can make me happy :)

Labels: ,


Why did this disease choose me?
• 23:26 • 0 comments


why did this disease choose me ?
im suffering a lot.
since i was a child , i got sick.
Even now , im 17 already
im still suffering and suffered.
i know , all of my family members ask me to be patient ,
but will you able to be patient all the time?
you re different from me!
you cant understand if you re just listening !
LIFE is totally SUCK!
life is not easy as YOU think.

Labels: ,


this is the way i am -,-
• 11:07 • 0 comments

yeah actually there is alot of words that i want to say out of my silence 
but , i cant.

that happen to me too , pretend normal like you re nobody.
hmmm..

\
yeah ofcourse ! i like getting message you
but sometimes i hate it the way you message me
so SHORT . 

its like SPM , i forget what i learned , especially PHYSICS and BIOLOGY -,-





Labels: , ,


watch PUSS IN BOOTS
20111201 • 21:24 • 0 comments


today , 1 Dec , i watched puss in boots at KLCC (TGV cinema)
this movie quite funny!
especially when the cat say ouhhh *
haha
if u watch u can understand what im talking about . 
this movie is suitable for kids .LOL
mybe next week i ll watch twilight saga part 1.



Labels: , ,


im free !! ♥
20111130 • 21:18 • 0 comments

yeah ! today is the last day im doing my exam ,(biology paper) SPM!!!!!!!
yabedabedooooooooo!
now its time to enjoy !!!
tomorrow i ll hang out with my sister
and this friday i need to give back our form5 textbook !>.<
im feel lazy.. LOL
then hang out with my friend ! 
mybe at Pavi or TS X)




Labels: , ,


never give up !
20111127 • 08:07 • 0 comments



yeah ,when you feel down or feel sad or do something mistake , dont ever give up or regret !
just stand up ! and learn from your past! :)

Labels: ,


• 08:05 • 0 comments


yeah that's right.

Labels: , ,


i like blogger than facebook ♥
• 02:29 • 0 comments

i prefer blogger than facebook
and what about you? :)

Labels: ,


cute doodles
• 02:18 • 0 comments









Labels: , ,









SOME WORDS!

Assalammualaikum , welcome to my blog! my name is Aliah or call me Lee Ya!Dont shy to read my blog. you re welcome to read it !♥
Profile
Stuff
Tagboard
Twitter
Rewind