Starship Dear READERS ♥ Welcome to my blog ♥.~
 silent readers
Cinta Allah itu paling agung
20170721 • 19:17 • 0 comments

Assalammualaikum...

Harap  korang yang tengah baca sentiasa dirahmati Allah.. i didnt know who is reading rn,tapi akudoakan agar pembaca snts diberikan petunjuk oleh Allah swt.


Sebelum ni ada post nak bgtau experience life kan? So I ll starts telling u guys my life from highschool firstlah.


Highschool mmg zaman yang paling aku tak suka sbrnya sbb zaman ni remaja so ianya zaman suka memberontak haha,..

Masa sekolah menengah macam-macam berlaku, depression, nak bunuh diri etc. Tapi alhamdulillah Allah masih menghidupkan aku sampai lah skrg ni (kalau tak cmne lah aku bole update.ahaha)

Time skolah menengah lah aku tau yang aku ni ada penyakit misteri (ceh, misterilah sgt). Waktu umur 12 tahun dulu aku pekak sekejap so adalah tube masuk kat telinga aku ni. Then aku hidap anaemia (kurang darah merah), so dlu aku salu nak pitam and nearly get killed. berat aku ringan sangat around 30kg cmtu. tapi aku semangat kan diri buat kerja kayu (kemahiran hidup) tapi tak dpt sbb nak pitam. siapa suruh paksa diri kan? haha


Btw i know my illness since im 14. rasa macam nak terbalik je dunia sbb aku dapat tau aku ada penyakit tulang rapuh. serious sad moment. tapi alhamdulillah Allah berikan aku keluarga yang supportive...

aku dulu selalu lah ulang alik g hospital..aku sangat beruntung sbb dapat mak macam mak aku.. she is really strong having husband yang sakit and anak yang banyak songeh hahahah..

so time aku dapat tahu sakit aku tu makin truk aku kena uji sakitnya tuh.masuk wad banyak kali. ada time tu Dr nak keluarkan balik tiub dari telinga so nak check sama ada pekak balik or tak.. Yang tak tahan dia kluarkan time aku sedar.. berdarah lah telinga aku time tu. sakit nya tak dapat nak tahan. tangisan tanpa suaralah berlaku time tu...

Aku dlu suka kpop, mende2 comel so mende2 tu jelah jadi mainan hiburan aku. tak pernah terlintas nak ber boyfriend semua ni. hahahaha, so kira Allah jaga hati aku part tu lah.

Time fom 2, aku dlu tak habiskan exam akhir so turun kelas no 3, (kawan2 kelas semua time tu mmg tak suka blajar) sakit jiwa jugalah terpaksa duk setaun ngan bdak2 cmtu T.T


Tapi benda tu tak jadi masalah, kalau Allah nak bagi apa yang dia nak bagi dia bagi je. So aku dapat la 7A1B. so happy lah then masuk kelas 4Beta.

Hahaha taun ni paling lawak sebab kaki aku teretak (tulang rapuh so mudah retak) dan kena simenlah sebulan...Memang tension lah kan asyik sakit2 tulang ni tapi aku malas nak layan buat pi je kalau sakit.

Sakit tulang bukan macam sakit kepala. Sakit dia memilukan dan kekadang kau takleh gerak pun.. SO ITS REALLY HURT


disebabkan sakit tulang aku selalu makan ubat tahan sakit. tapi ubat tahan sakit biasalah ada side effect so sebelum nak SPM tu aku masuk hospital T.T sbb muntah cirit birit truk. Esok nya aku g sekolah gak sbb nak buat exam kan?? paper BM punyalah aku target A+ tapi apakan daya aku buat essay kepala aku duk baring kat atas meja tau..seksa gakla,.tapi alhamdulillah dapat B+. bahasa inggeris plak A hahah. tapi takpe akhirnya aku masuk gak matrikulasi kat negeri sembilan..alhamdulillah ala kulli hal...

sebelum aku masuk matrik aku kerja parttime kat the store as promoter. kat sinilah jumpa diana,dia orang sabah..memula aku pikir dia indonesian... dia kept share/bagi ayat alquran..start dari situ aku mula nak berubah...

dan bila masuk  matrik aku rasa independent sangat kot. blaja gila2 tak ingat dunia hahaha
classmates aku slalu la rujuk aku..rasa mcm best plak ahhaha..and sbnrnya aku suka sains komputer. i ll be the fastest girl yang buat programmer C++ sbb aku jenis cpt tangkap pasal komputer2 ni...


dan time matrikulasi aku start dgr ikimfm.. so petang2 mmg aku akan dgr ikimfm.. best kot sbb time stress tulah yg jadi penghibur aku.time kat matrik  baru aku start baca matsurat itupun doa yang aku pilih..


alhamdulillah time matrik masalah kesihatan xdelah pula..


-cont next post inshaAllah.


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k









SOME WORDS!

Assalammualaikum , welcome to my blog! my name is Aliah or call me Lee Ya!Dont shy to read my blog. you re welcome to read it !♥
Profile
Stuff
Tagboard
Twitter
Rewind