Starship Dear READERS ♥ Welcome to my blog ♥.~
 silent readers
cinta itu buta. yeke?
20170722 • 08:12 • 0 comments

Assalammualaikum

Haaaa tgk tajuk post ni macam menarik kan? Yup betul cinta itu buta sebab itu lah nak citer kat sini.


Dulu aku  selalu tertanya-tanyalah nape ramai sgt orang couple lpastu break tu lpastu couple lpastu ulang balikla benda sama,

Jap.. actually apa functionnya couple and then break up?

Sebab tu aku terdetik nak try.. Waktu tu umur 17. Agak kelakar sebab aku terima someone yang nak berkenalan ngan aku dan dia senior skolah akulah. To be very honest i nvr love him sbb I just want to try macammana bercouple or berkenalan ni.. Tapi serious aku tak gembira pun spnjg berkenalan dgn dia..sebab aku rasa niat dia dan aku salah kot time nak kenal aku. Kekadang manusia ni rasa bosan sebab tu dia couple. Ntah berapa bulan je lepas tu kami tak bercontact dah sebab he said something bad about my dad. Kami mesej mesej je So itulah da 1st time dan terakhirlah aku couple (tak tahu consider ke tak)  ngan orang..

Lepastu memang aku takde lah pikir semua ni sbb aku pikir nak cari cinta sejati je (ceh, konon).. Tapi ex aku ni selalu kacau aku (dalam fb) smpi time aku kat uni. Dia ni dah kenapa? hahahaha.. So aku wat dek je bila dia hanta mesej kat aku..



Okay thats not what i want to highlight.. Actually...
The problem is aku ni crush kat someone. tapi aku just pendamkan biasalah kita ni kekadang tersalah jatuh cinta kat orang iaitu kawan sendiri.. Memang sedihlah kan sbb bertaun-taun crush , tapi crush tu tak tahu sbb aku tak try pun nak bgtau dan aku memang pun tak nak dia tahu sampai bila pun sebab aku tahu ianya takkan berhasil..


So i continue my life ofc study life from matriculation college until la university. Zaman kolej dan uni aku mmg tak amik tahu apa-apa pasal crush ke apa ke. So mmg focus on study and ofc my tarbiah life.


You know when u in tarbiah life u wont think about other things especially ur own feeling but then.. bila aku da start nak abiskan study mulalah Allah uji part hati...crush tu muncul tetiba .



Wahai hati bersabarlah ya. kekadang wonder why hati ini macam ni. Yes fitrah menyukai seseorang. Yes cinta itu buta sebab apa? kekadang kita akan fikirkan sgt manusia yang bukan milik kita selalu sangat. tapi dont worry lah just diam je dan truskn hidup ya! Keep lah remember wht is the purpose of life in this world ~


Ingat! baca ni utk diambilkan pengajaran.  jangan judge k








SOME WORDS!

Assalammualaikum , welcome to my blog! my name is Aliah or call me Lee Ya!Dont shy to read my blog. you re welcome to read it !♥
Profile
Stuff
Tagboard
Twitter
Rewind