Starship Dear READERS ♥ Welcome to my blog ♥.~
 silent readers
Struggle tinggalkan benda yang kita suka
20170725 • 12:46 • 0 comments

Assalammualaikum wbt..

Jumpa lagi kita kat sni ye..

Hmm tgk tajuk dah tau kan..  Setiap org ada benda or habit yang dia suka buat dan nak tinggalkan memang susah especially bila benda tu best. bg aku best tu sampai lagho.. tak ingat dunia....


Haaa so ni aku nak cter cmne aku struggle nak buang benda2 yg aku suka..

sebelum tu dont judge me k.. this for pengajaran dan harap dapat membantu korg kat luar sne yg nak change hehe

Aku ni dulu gamer (Ragnarok, GTA,  dota,  CS, girl games etc) ,  kpop jpop lover especially TVXQ sbb aku ni Cassiopeian so spe2 yang tau pasal kpop ni mst taunyer,  drama queen,  anime, manga, fanfic semualahhh nak katanya my school pnuh benda mcm tu laaaaa. Tapi aku tekad gila tinggal benda tu bila aku da lpas matrikulasi.


 Alhamdulillah aku dah lama tak men game about 5years,  kalau tertgk pun drama sbb famili aku suka tayang kat umah..  Dulu time skola suka gak tgk wayang tapi since matrik aku stop.  so kirenya da 5taun aku tak g cinema.. mmg agk susah tapi kalau kau struggle betul2 boleh punyalahhh.  InshaAllah!!!

Caracaranya kau kena keep buat benda yang benefit or sibukkan dirilah... Kalau student rajin2 blaja buat kerja yang tak buat kau terexpose ngn benda kau suka.  Lpastu paling penting siapa yang kau selalu bersama. I mean people surrounding u.. pilihlah kawan yang sesuai💪💪😊😊 Then kalau boleh banyak2 kan membaca alquran especially with maksud. sbb agak rugi kalau tak tahu maksud.. Sambil2 tu tadabur skit ayat2 tersebut.. Sbb mmg ayat2 alquran tu untuk kita... huhu


Anyway goodluck k! Kalau tak nak berubah drastically u can try skit2..








SOME WORDS!

Assalammualaikum , welcome to my blog! my name is Aliah or call me Lee Ya!Dont shy to read my blog. you re welcome to read it !♥
Profile
Stuff
Tagboard
Twitter
Rewind