Starship Dear READERS ♥ Welcome to my blog ♥.~
 silent readers
ujian harta dan wang
20170728 • 12:26 • 0 comments

Assalammualaikum ahlul pembaca...

Moga Allah sentiasa merahmati korg semua..

Alhamdulillah im still alive and able to update here.

Hmmm semua org mesti akan diuji harta dan wang kan?

Aku nak cterlah pasal diri aku ni..

Since kecil aku jenis suka simpan duit dan perangai aku ni samalah mcm abg aku..  sbb my parent teach me kalau nak beli brg sendri yang kita nak pakai duit sendri like cm buku, mainan, accessories,  basikal,  gadget (laptop, hp), lesen kereta etc gune duit sendrii. so semua duit aku simpan melalui duit belanja sekolah, ptptn dan duit kerja parttime. even aku ni bukanlah strong mana tapi aku suka g buat kerja parttime..


So aku ni mmg jenis kedekut ngn diri akulah. Bab makanan diri sndri mmg aku jenis kedekut tapi belanja org tolong org aku boleh tlg..
mmg adik aku sukalah minta pinjam duit time kecik dulu.. haha..


 smpaila kat uni aku suka pinjamkan. tapi kekdg taktaulah mmg Allah uji jugalah sbb apa aku snggup bgi smpi beribu kat org sbb nak tlg..  itu tak kisah tapi mmg pnat nak minta org bayar balik ni... aku kekdg rasa mmg kena uji part tu sbb bila aku ad masalah takde pun yg nak byr balik kat aku... T.T misalnya aku hp rosak byk kali lpastu hilang,  kereta kena berlanggar, duit beratus ratus kena curi etc...  hati ni kekdg jadi jhat sbb pikir negatif. tapi alhamdulillah Allah tunjukkan aku sbb apa dorg tak dpt nak bayar.. takleh nak paksa.. kan?


Tapi bila aku recheck balik semua tu akan settle je sbb rezeki tu akan dtg bila2 masa je pun cuma Allah je nak check kesabaran aku..

Aku sbenarnya tak minta pun nak kaya just nak mudah dan tak susah sgt.. janji happy sudah.. Taktahulah just kepala aku ni hidup tuk tlg org je. tak pikir psl diri aku ni.  Tbh aku tak iri hati pun org len byk emas ke ape ke.  sbb bgi aku benda semua tu tak penting pun. kalau org nak bagi, bagi.  tapi untuk kepuasan hati aku rse benda2 mcmtu bukan lah utk aku. Yang penting people around me bahagia.








SOME WORDS!

Assalammualaikum , welcome to my blog! my name is Aliah or call me Lee Ya!Dont shy to read my blog. you re welcome to read it !♥
Profile
Stuff
Tagboard
Twitter
Rewind